مروارید بندرپل

شرکت مروارید بندرپل

مروارید بندرپل

شرکت مروارید بندرپل

سه شنبه, ۲۶ بهمن ۱۳۹۵، ۰۵:۳۰ ب.ظ

مصارف عمده دولومیت

مصارف عمده دولومیت

دولومیت

دولومیت به عنوان منشاء CaO و MgO در صنایع ذوب فلزات (آهنی و غیرآهنی)، کشاورزی(به عنوان کود و تنظیم کننده خاک، تهیه منگنز از آب دریا، صنایع نسوز( آجر شاموتی، سیمان سازی و...)، شیشه سازی، صنایع ساختمانی (کاشی سازی، شفته ریزی و...)، پرکننده در لاستیک، لاک سازی، رنگ سازی، سرامیک، کشاورزی به عنوان کود و تنظیم کننده خاک و استفاده از دولومیت در تهیه منگنز از آب دریا استفاده می شود.

آهک

صنایع فولاد
تا پیش از سال 1960 آهک به عنوان کمک ذوب در فولاد سازی و همراه با دیگر مواد و به روش کوره روباز (Open Furnance)، استفاده می شده است. میزان آهک مصرف شده برای تهیه یک تن فولاد حدود 13 کیلوگرم است. از سال 1960 به این سو و با رواج روش کوره های بازی اکسیژنی (BOF) Basic Oxygen Furnance، فقط از آهک به عنوان کمک ذوب استفاده می شود و میزان آهک مصرفی به حدود 50 تا 100 کیلوگرم در تن افزایش یافته است. مقدار آهک مصرفی برای صنایع فولاد از حدود 4/1 میلیون تن در سال 1961 به 1/8 میلیون تن در سال 1979 افزایش یافته است.
در امریکا بر آهک زنده حدود 10 تا 30 درصد اکسید منیزیم زنده می افزایند. گوگرد و فسفر از عناصر مزاحم شمرده می شوند و به این دلیل است که میزان آنها در سنگ آهک باید ناچیز باشد. نقش آهک علاوه بر کاهش دمای ذوب، به عنوان جداکننده و جمع کننده عناصر زاید و از جمله گوگرد،فسفر، آلومینیوم و سیلیس و با افزایش آن به سرباره نیز اهمیت دارد.
مصارف متالورژی آهک
برای ذوب کردن کانسنگ برخی از فلزات نظیر مس از آهک استفاده می کنند. آهک علاوه بر کاهش دمای ذوب موجب جذب گاز SO2 می گردد. در فلوتاسیون مواد معدنی از آهک به عنوان کنترل کننده PH محلول استفاده می شود. در بیشتر روشهای استخراج منیزیم از آب دریا، آهک نیز به کار می رود. در تهیه آلومینیوم به روش بایر، میزان قابل توجهی آهک مصرف می گردد. در استحصال طلا به روش سیانوراسیون نیز آهک را به کار می برند.
مصارف بهداشتی آهک
  • بهبود کیفیت آب آشامیدنی
بی کربنات موجود در آب با افزودن آهک راسب شده و موجب کاهش سختی آب می گردد. برای استریل کردن آب به کمک آهک، نخست pH آب را برای مدتی از 3 تا 10 ساعت و در حدود 5/11 تثبیت می کنند. سپس با وارد کردن گاز CO2 سطح pH آب را به میزان استاندارد (5/7 = pH ) کاهش می دهند. بخش اعظم آهک به صورت لجن ته نشست می گردد. آهک همچنین موجب راسب شدن ترکیبات فسفاته و نیتروژن می گردد. 
  • کنترل pH پسابها و راسب کردن مواد زاید.
  • خنثی کردن پسابهای اسیدی کارخانه ها
  • کنترل آلودگی هوا، در کارخانه های ذوب فلزات و نیز به عنوان جذب کننده گازهای سمی نظیر ,HCl HF , SO2 و... از آهک استفاده می کنند.
مصارف شیمیایی آهک
  • در تهیه کربنات و بی کربنات سدیم به یک تن کربنات سدیم در حدود 700 کیلوگرم آهک نیاز است.
  • تهیه کاربید کلسیم:
مخلوط آهک و کک در کوره الکتریکی و دمای 3000 تا 3400 درجه سانتی گراد به کاربید کلسیم تبدیل می شود. برای تهیه یک تن کاربید کلسیم به حدود یک تن آهک احتیاج است. از کاربید کلسیم به منظور تولید گاز استیلن (C2H2) استفاده می شود. هم اینک، گاز استیلن را از گاز اتیلن تهیه می کنند و این روش از کاربید کلسیم مناسبتر است. 
  • مواد شیمیایی آلی
برای تهیه ترکیبات اتیلن و پروپیلن، گلیکولها، نمکهای آلی کلسیم دار و همچنین تصفیه و تغلیظ اسید سیتریک و گلوگز، به آهک نیاز است.
  • تهیه منیزیم از آب دریا، تهیه نمک طعام و حشره کشها و مواد رنگی
آهک و سنگ‌آهک منبع CaO در کشاورزی، ساختمان سازی (خاک، پایدارسازی، ملات، آجرهای ماسه ـ آهک)، سفیدکننده و... هستند. 
مصرف آهک در کاغذ سازی
در صنعت کاغذ سازی به منظور تهیه پالپ سولفات، استفاده دوباره از کربنات سدیم و تهیه هیپوکلریت کلسیم که خاصیت سفید کنندگی دارد از آهک استفاده می کنند. 
مصرف آهک در مصالح ساختمانی و سرامیک
به عنوان ملات، روکش داخل ساختمان و در شیشه سازی به عنوان کمک ذوب از آهک بهره می گیرند. در دیرگدازهای دولومیتی آهک نیز به کار می رود. در تهیه سیمان نیز آهک، ماده اصلی و عمده را تشکیل می دهد. 
سنگ‌آهک، دولومیت (به ندرت مرمر) را خرد کرده، به عنوان مصالح ساختمانی در شن‌ریزی و پرکننده بکار می‌رود که این براساس مقاومت و سختی، اندازة ذرات، خواص شیمیایی وجود یا عدم وجود غبار، رس، نمک و خاک صورت می‌گیرد. به ‌طور کلی از آهک در زیرسازی بزرگراه‌ها کمتر استفاده می‌شود.
سنگ آهک می‌تواند به دقت دانه‌بندی شود و به عنوان پرکننده در محصولات صنعتی بیشماری بکار رود. استانداردهای آن از پرکننده‌های خام و ارزان مانند آسفالت و سیمان تا نوع دانه متوسط (بتونه) و بسیار دانه‌ریز را شامل می‌شود.
داروسازی
کربنات کلسیم خاصیت آنتی اسیدی دارد و در نواقص کلیوی و درمان استئوپروزیس به کار رفته و مکمل کلسیم است. کربنات کلسیم در بیماران مبتلا به هیپرفسفات همراه با نقص کلیوی توصیه می شود زیرا با پیوستن به فسفات مانع جذب بیشتر فسفات از طریق معده و روده می گردد.
کربنات کلسیم در داروهای هومئوپاتیHomoepathic (نوعی دارو درمانی) و در افزودنی های خوراکی هم کاربرد دارد. به علاوه با توجه به دارا بودن خاصیت جذب سطحی، در داروهای ضداسهال نیز به کار می رود.
کربنات کلسیم با اسید معده به صورت کلرید کلسیم در آمده و گاز دی اکسید کربن حاصل در برخی از بیماران ممکن است باعث نفخ معده شود.
مقداری از کلسیم در لوله گوارشی جذب می شود ولی در حدود 85 % آن مجدداً به صورت نمک های کلسیم دار مانند کربنات کلسیم دفع می گردد. به طور معمول در هربار، یک گرم کربنات کلسیم به عنوان آنتی اسید خورده می شود و غالباً همراه با آنتی اسیدهای دیگر به ویژه آنتی اسیدهای منیزیم دار تجویز می شود.
از کلسیت برای تهیه کلرید کلسیم CaCl2، برومید کلسیمCaBr2 ، یدید کلسیم CaI2 و اکسید کلسیم CaO استفاده می شود که هریک دارای مصارف متعددی در صنایع داروسازی حتی برای تهیه داروهای دامپزشکی نیز کاربرد دارد.
از کلرید کلسیم CaCl2 دارویی تهیه می کنند که در بدن تولید اسید می کند و در مواردی که یون کلسیم در بدن کم باشد، برای تأمین سریع کمبود آن از کلرید کلسیم استفاده می شود. از ترکیبات دارویی کلرید کلسیم در درمان عوارض حساسیت هایی مانند کهیر، تنگی نفس، خارش و سایر التهابات ناشی از حساسیت استفاده می گردد. 
کلرید کلسیم باعث سرعت در انعقاد خون شده و برای جلوگیری از خونریزی های شدید استفاده می شود. به علاوه این ماده در درمان بی نظمی های ضربان قلب به عنوان مکمل به داروهای مربوط به نارسایی های قلبی افزوده می شود. از کلرید کلسیم برای درمان عوارض اسهال، استفراغ و در عرق کردن مسلولین نیز استفاده می گردد. 
از برومید کلسیم CaBr2 به عنوان ضد تشنج در درمان بیماری صرع استفاده می شود. این ماده در تسکین دردهای معده نیز تأثیر دارد.
از یدید کلسیم CaI2 برای تهیه پمادهای ضدبیماری پوستی و ورم مفاصل مزمن استفاده می شود.
اکسید کلسیم CaO مصرف بسیاری در تهیه آب آهک دارد که برای از بین بردن زگیل و دمل مورد استفاده قرار می گیرد. آب آهک در مسمومیت های ایجاد شده با اسید سولفوریک و اسید اگزالیک به عنوان ضد سم کاربرد دارد.
کربنات کلسیم به صورت پودر ترکیبی کربنات کلسیم، پودر ترکیبی کربنات منیزیم و قرص ترکیبی کربنات منیزیم است. همچنین سوسپانسیون آلومینا، منیزیا و کربنات کلسیم ؛ قرص آلومینا، منیزیا و کربنات کلسیم مورد استفاده قرار می گیرد.
پرکننده
بیشترین کاربرد کربنات کلسیم خاکی و کربنات کلسیم ته‌نشینی (Precipitated) در کاغذ، پلاستیک و رنگسازی است. کاغذ از شبکة سلولزی تشکیل شده که فیبرهای آن با ذرات کانی دانه‌ریز پر می‌شود، موادی پوششی برای افزایش کیفیت چاپ برروی کاغذ در کاغذسازی استفاده می‌شوند که کربنات کلسیم می‌تواند50-5% آن را تشکیل دهند.
کربنات کلسیم می‌تواند به عنوان رنگدانه و کاهندة نیاز به پلیمر عمل کند، لذا در ورقه‌ها، لوله‌ها و پنجره‌های PVC، 5 تا 35% از ترکیب را به خود اختصاص می‌دهد. در رنگسازی 35-10% از حجم را امولسیون‌های آبی یا حلال‌ها را می‌تواند کربنات کلسیم شامل شود تا از مقدار TiO2 مصرفی بکاهد.
دیگر مصارف آهک
  • کربنات کلسیم عامل احیا در استخراج فلزاتی چون اورانیوم، زیرکونیم، توریوم و بریلیم است.
  • به عنوان اکسیژن زدا، سولفورزدا یا کربنی شدن برای انواع آلیاژهای آهنی و غیر آهنی استفاده می گردد.
  • به عنوان عامل آلیاژی در تولید آلومینیوم، بریلیم، مس، سرب و آلیاژهای منیزیم استفاده می شود.
  • آب زدایی انواع نفت
  • لوله های خلاء
  • کودکشاورزی، بتون و یا گچ دیوار
  • کلسیم یک جزء سازنده لازم صدف ها، استخوانها، دندانها و ساختارهای گیاهی است. 
  • کارخانه های قند و شکر
در تهیه قند و شکر، از آهک برای تصفیه و جداسازی ترکیبات فسفاته و اسیدهای آلی استفاده می شود. در کارخانه هایی که از چغندر استفاده می کنند به ازای هر تن شکر، 250 کیلوگرم آهک و در کارخانه هایی که از نیشکر تغذیه می شوند، برای تهیه هر تن شکر، 2 تا 7 کیلوگرم آهک به کار می گیرند.
صنایع نفت
برای خنثی کردن ترکیبات آلی سولفورها، بی اثر ساختن گاز SO2 و تهیه گریس مخصوص از آهک استفاده می شود. 
در چرم سازی
برای جدا کردن مو یا پشم از پوست حیوانات از آهک بهره می گیرند.
در کشاورزی
برای کنترل pH آب از آهک استفاده می کنند. 
اکسید منیزیم
اکسید منیزیم در صنایع (نسوز، شیشه، مواد شیمیایی،...) بکار می‌رود.

فروش تهران :
02144627539 - 02144627408
فروش بندرعباس :
07632235771 - 07632240617 - 07632246722

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۱۱/۲۶
مروارید مروارید

نظرات  (۲)

با سلام

 

خرید دولومیت هم دارید الان

 

قیمت چقدر الان در هر تن ؟

آنالیز هم موجود هست

یه محدوده ی دولومیت در اصفهان داریم که قصد داریم پروانه بگیریم خواستیم بدانیم ارزش اقتصادی داره یا نه ؟

۰۹۱۳۳۲۶۴۳۰۳

مرتصوی

ممنون .

۱۵ مهر ۰۰ ، ۰۷:۰۱ یاسر عسکری

بنده درمجوعه تولیدی خود دولومیت باهرتناژ ودانه بندی قابل تحویل بصورت روزانه را دارم

ضمنا سیلیس باعیار بالای۹۵بادانه بندی موجود میباشد

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی